Anyajegy eltávolítása lézerrel

Anyajegy eltávolítás lézerrel

Az anyajegy alapvetően nem jelent nagyobb gondot.  Egy anyajegy eltávolítás lézerrel ma már rutinműtét. Valljuk be, nem mindenkinek áll jól, és nem mindenkinek van az anyajegye a legjobb helyen.

Jó hír ez azoknak, akik valamiért nincsenek megbarátkozva anyajegyünkkel. Sokan azért vetetik le, hogy elkerüljék az esetleges későbbi komplikációt. Ha pedig gondolkodunk az anyajegy eltávolításon, akkor érdemes minél előbb levetetni.

Összefoglalva itt olvasható minden, amit az anyajegy eltávolításról és magáról az anyajegyről tudni kell.

Az anyajegy kialakulása

Az anyajegyek fiatal korban, felnőtt korban egyaránt kialakulhatnak. Környezetükből éles határral bírnak, a felszínből kiemelkednek, változatos képet mutatnak. Szövettani vizsgálattal a pigment termelő sejtek számának növekedését észleljük ezen a területen. Anyajegyet mindenkin találhatunk. Nagyon fontos tudni, hogy az anyajegy nem azonos a rosszindulatú bőrdaganattal, azonban ritka esetben rosszindulatúvá válhat.

A bőrelváltozásokkal foglalkozó szakorvosok nagy biztonsággal tudják elkülöníteni a bőr legváltozatosabb eltéréseit, a gyulladásos eredetű, a vírusfertőzés következtében kialakult bőrbetegségeket a különböző jó és rosszindulatú bőrdaganatoktól.

A fizikális vizsgálat és a tapasztalat mellett dermatoscopia nyújt segítséget a pontos diagnózisban, természetesen szövettani vizsgálati lehetőséggel a háttérben.  Így abban is tanácsot tudnak adni, hogy egy-egy anyajegy eltávolítása indokolt-e, vagy nem szükséges hozzányúlni.

Általános tanácsként feltétlenül érdemes elfogadni, hogy keressük fel a szakorvost, ha az anyajegy színe, nagysága, határa, felszíne megváltozik. Sérülésnek, gyakori irritációnak kitett anyajegy eltávolítását a szakmai irányelvek ajánlják.

Szemölcs vagy anyajegy?

A hétköznapi gyakorlatban sokszor keveredik a laikus szóhasználatban a szemölcs és az anyajegy kifejezés. A szakorvos már rátekintéssel különbséget tud tenni a két elváltozás között.

A szemölcs vírus fertőzés okozta bőrbetegség, szemben az anyajegy korábban leírt jellemzőivel. Bármilyen kétség esetén javasoljuk a szakorvos felkeresését az öndiagnózis helyett.

A lézerműtét szempontjából a szemölcs eltávolítás és anyajegy eltávolítás között nincs különbség.

Az anyajegy lézeres eltávolítása

Az anyajegy eltávolításának két leggyakrabban alkalmazott technikája a lézeres eltávolítás és a hagyományos sebészeti kimetszés.

Beszéljünk először a lézeres eltávolításról. Ezt a technikát akkor alkalmazzuk, ha meggyőződtünk az elváltozás jóindulatúságáról.  A beavatkozás helyi érzéstelenítésben zajlik, érzéstelenítő injekciót adunk az elváltozás köré.

Egyetlen kezeléssel megoldható a probléma. A lézersugár rendkívül koncentrált energianyaláb, ezért az eltávolítás során az ép környezet nem károsodik. Egyéb eltávolítási technikák esetében (elektromos kés, maró anyagok, fagyasztás) ezt a precizitást nem lehet biztosítani.

Abban az esetben, amikor az anyajegy eltávolítása lézerrel valósul meg, nincsen vérzés és jellemzően nincsen utófájdalom. Az anyajegy eltávolítása után keletkezett seb 1-2 hét alatt behámosodik és hegmentesen fog gyógyulni és kiváló kozmetikai eredményt nyújt.

A szakorvosi vizsgálatot követően a kezelés azonnal elvégezhető.

A hagyományos sebészeti kimetszést szoktunk ajánlani az egyébként biztosan jóindulatú elváltozásoknál, amikor az anyajegy nagysága miatt a lézeres eltávolítás nem eredményezne jó kozmetikai eredményt.

Azokban az esetekben, amikor az anyajegy szövettani vizsgálatát indokoltnak tartjuk, hagyományos sebészeti kimetszést javasolunk. Ez a beavatkozás szintén helyi érzéstelenítésben történik. Kimetszés után a sebet összevarrjuk. A varratok eltávolítása testtájtól függően 7-14 nap múlva esedékes.

Anyajegy eltávolítás arcról

Érdemes külön említést tenni az arcon elhelyezkedő anyajegyek eltávolításáról. Természetes, hogy itt kiemelt figyelmet fordítunk a kozmetikai eredményre, a hegmentes gyógyulásra. Az arcról történő anyajegy eltávolítása lézerrel elsődlegesen ajánlott, kivéve szakmai ellenjavallat esetében.

Anyajegy eltávolítás utáni heg kezelése

Alig igényel utókezelést, amikor az anyajegy eltávolítása lézerrel történik. A sebet folyóvizes lemosás érheti, csak áztatni nem szabad. Fertőtlenítést és egyszerű fedőkötést szoktunk ajánlani a hámosodásig. Szabad, jól szellőző és irritációnak nem kitett bőrfelületen a kötéstől is el lehet tekinteni. Tehát, minimális utókezelést igényel.

Keloid (a hám túlsarjadás) képződésre hajlamos testtájak -váll, mellkas elülső felszíne-, vagy ismert keloid hajlam esetén utókezelésként érdemes hegesedést gátló kenőcsöt alkalmazni. A kezelés során erről felvilágosítást adunk.

Mit ne tegyünk az anyajeggyel?

Általános tanácsként érdemes megfogadni, hogy az anyajegyeket házilagos módszerekkel ne kezeljük, ne bántsuk, ne próbáljuk meg eltávolítani, Forduljunk a szakorvoshoz saját biztonságunk érdekében.

Lézeres anyajegy eltávolítás ár

Az anyajegy lézeres eltávolítás ára aktuálisan itt olvasható:

Lézeres anyajegy eltávolítás árjegyzék>> Lézersebészet Budapest

Lézeres anyajegy eltávolítás árjegyzék>> Lézersebészet Dunaújváros

Lézeres anyajegy eltávolítás árjegyzék>> Lézersebészet Pilisvörösvár

Lézeres anyajegy eltávolítás árjegyzék>> Lézersebészet Érd

Összefoglalás

Az anyajegyek lézeres eltávolítása biztonságos és jó kozmetikai eredményt nyújtó sebészeti technika. A szövettani mintavétel lehetőségét nem zárja ki. Az anyajegy eltávolítás lézerrel a legkevésbé kellemetlen és legbiztonságosabb módja annak, hogy anyajegyétől megszabaduljon.

Anyajegy eltávolítás lézerrel