Beavatkozások Q kapcsolt Nd-Yag lézerrel

Körömgomba gyógyítása

A körömgomba kezelése nehéz feladat elé állítja a betegeket és a kezelő orvost egyaránt. Szerencsére egyre több valóban hatásos gyógyszer és ecsetelő érhető el. A konzervatív kezelés nagyon hosszú időt igényel. Sajnálatosan ezek a gyógyszerek számos mellékhatással bírnak, főleg májkárosító hatásuk ismert. A sokáig tartó kezelés jelentős költségekkel jár.
Az orvostudományi kutatás az elmúlt évtizedekben ismerte fel, hogy a lézer alkalmas a körömgomba elpusztítása mellékhatások nélkül.

A Q kapcsolt Nd-Yag lézersugara a körömlemezt nem károsítva jut el a gombafonalakhoz. A lézersugár energiáját a gombafonalak pigmentje veszi fel és ennek hatására széttöredezik, elpusztul.
A már egészséges, ép köröm fokozatosan lenyomja a károsult körömlemezt. A folyamat befejeződéséhez több hónap, egy körömváltásnyi idő szükséges.
A felületi fertőtlenítésen túl a kezeléshez érzéstelenítés nem szükséges, a beavatkozás gyakorlatilag fájdalommentes.

Minden esetben az első kezelést követően másfél, két hónap múlva ajánlott a kezelés megismétlése. Néhány esetben további kezelés is szóba jöhet, de természetesen ezt a beteggel átbeszéljük.
Szigorú előírás, hogy a kezeléshez speciális védőszemüveg használata kötelező.

Tetoválás eltávolítása a bőr sérülése nélkül

A Q kapcsolt Nd-Yag lézersugár a bőr károsítása nélkül a festékszemcsékhez jut. Az energianyaláb hatására a festékszemcsék olyan apró darabokra törnek szét, amelyeket a nyirokkeringés már el tud szállítani és így fokozatosan elhalványodik tetoválás.

Általában több kezelés szükséges a végleges eredményhez. A kezelések között másfél, két hónapot szükséges várni.

A felületi fertőtlenítésen túl érzéstelenítés nem szükséges az ellátáshoz. Enyhe szurkáló érzésen kívül egyéb kellemetlenséget nem okoz. A kezelt bőrfelszín otthoni ellátását minden esetben megbeszéljük

Tetoválás eltávolítás lézerrel