Fibroma eltávolítása

Fibroma eltávolítás

A fibroma a bőrfelületen kialakuló keményebb vagy puhább, gyakran nyeles jellegű jóindulatú bőrelváltozás. Színe lehet a bőrrel megegyező, de néha barnásan elszíneződött. A fibroma eltávolítása lézerrel mindössze néhány perces, biztonságos beavatkozás.

Fibroma kialakulásának okai

Kiváltó oka ismeretlen. Leggyakrabban hajlatokban ( nyak, hónalj, lágyéktáj ) alakul ki, hajas fejbőrön is megjelenhet.

A lényeg, hogy a fibroma jóindulatú bőrelváltozás. Nem tekinthető valódi megbetegedésnek. Leginkább kozmetikai problémát okoz, elsősorban a látható testfelületeken.  Ékszer, ruha okozta sérülés kapcsán fájdalom és felületes, enyhe gyulladás alakulhat ki benne.

Fibroma eltávolítása házilag

Illendő megemlíteni a régi időkből származó eltávolítási technikát, amikor a nyeles fibromát a tövénél cérnával vagy még régebben lószőrrel elkötötték. Amennyiben sikerül teljesen többen elvégezni a lekötést, akkor a fibroma néhány nap alatt elhal és leesik.

Fibroma eltávolítása fagyasztással

Korszerűbb eljárásnak számít a fagyasztás, azonban ennek a technológiának van egy hátránya. A fibroma ép környezete is fagyási sérülést szenved, hiszen nem lehet pontosan irányítani a fagyasztó hatást.

Fibroma eltávolítása lézerrel

A lézerrel történő fibroma eltávolítás kiváló kozmetikai eredményt biztosít. A környezet nem károsodik. Heg nélküli, nyomtalan gyógyulást lehet elérni.

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, Az apróbb fibrómák érzéstelenítés is eltávolíthatóak, mert a rendkívül rövid ideig tartó lézer behatás okozta fájdalom kisebb, mint egy tűszúrás.

Egy kezelés alkalmával a fibromák nagyságától függően 10-20 db-ot is eltávolíthatunk egyszerre.

Utókezelést a beavatkozás nem igényel. A pontszerű sebeket folyóvíz érheti, csupán a hosszabb ideig tartó áztatás ( pl. uszoda ) kerülendő.

Összefoglalva elmondható, hogy a mai orvosi technológiák közül a fibroma lézeres eltávolítása kiemelkedik kozmetikai eredményével, minimális kezelési fájdalmával és gyors eredményével.

Fibroma eltávolítás ára

A fibroma eltávolítás ára és rendelőink elérhetősége a lenti linkeken olvasható

Elérhetőség,  időpont előjegyzés

dr. Móga – dr. Juhász rendelési időpontjai:

Fibroma eltávolítás Budapesten>> Lézersebészet Budapest
Fibroma eltávolítás Dunaújvárosban>> Lézersebészet Dunaújváros

Fibroma eltavolítása lézerrel

Foglaljon időpontot: