Hagyományos sebészeti beavatkozások

Ennek keretében történhet:

– bőrelváltozások kimetszése . Szükség esetén megtörténik az elváltozás dermatoscopos vizsgálata. Szakmailag indokolt esetben szövettani vizsgálat készül. A szövettani vizsgálat eredménye általában egy héten belül rendelkezésre áll.
– visszeres panaszok kezelése. Fizikális vizsgálatot követően lehet dönteni a kezelési tervről. Konzervatív kezelés esetén gyógyszereket, kompressziós pólyát javasolunk. Lehetőség van a tágult ágak műtéti eltávolítására vagy injectiós, un. szklerotizáló kezelésre is.
– egyéb hagyományos sebészeti problémák kezelése, beavatkozások végzése. Ennek keretében számos végbéltáji megbetegedés ellátása történhet.

A műtétek helyi, infiltrációs érzéstelenítésben történnek. A műtéti bőrfelszín fertőtlenítése után történik az érzéstelenítés, majd a szükséges sebészeti izolálás. A sebet plasztikai elveket figyelembe véve varrattal, bizonyos esetekben ragasztócsíkkal zárjuk. A kontroll vizsgálat, varratszedés időpontját egyeztetjük. Ilyenkor mód van az esetleges szövettani eredmény birtokában a további teendők megbeszélésre.