Szemölcs eltávolítása lézerrel

Szemölcs eltávolítása lézerrel

A szemölcs eltávolítása minden esetben ajánlatos, hiszen a fertőzés továbbterjedhet és jelentős számú, olykor foltszerűen elhelyezkedő szemölcsök alakulhatnak ki. A sérült vagy felázott bőrfelszín könnyebben fertőződik. A szemölcs eltávolítása lézerrel egy egészen rövid orvosi beavatkozás. Magunk is a lézeres szemölcs eltávolítás hívei vagyunk.

Mi a szemölcs? – Kórtörténet és diagnózis

Az egyik leggyakrabban előforduló és általában legismertebb bőrbetegség a szemölcs. Orvosi neve Verruca vulgaris, magyarul hétköznapi szemölcs. Vírusfertőzés, elsődleges kezeken és a lábakon fordul elő. Egyéb testtájon ritkábban találkozunk vele. A köznyelvben uszodaszemölcs, futószemölcs és egyéb népi neveken is említik. Gyakran összekeverik a hasonlóság miatt a tyúkszemmel.

Szemölcs vagy anyajegy?

A hétköznapi gyakorlatban sokszor keveredik a laikus szóhasználatban a szemölcs és az anyajegy kifejezés. A szakorvos már rátekintéssel különbséget tud tenni a két elváltozás között.

A lézerműtét szempontjából a szemölcs eltávolítás és anyajegy eltávolításnincs különbség.

A lézeres szemölcs eltávolítás előnyei

A gyógyszeres vagy helyileg alkalmazható ecsetelések hónapokig tartó szemölcskezelést igényelnek. A lézeres szemölcs eltávolítás ezzel szemben egyszeri kezelést igényel a legtöbb esetben.
A lézersugár nagyon koncentrált energianyaláb, ezért az eltávolítás során az ép környezet nem károsodik. Egyéb eltávolítási technikák esetében, mint amilyen az elektromos kés, maró anyagok vagy a fagyasztás, ezt a precizitást nem lehet biztosítani.

A lézeres szemölcs eltávolítás folyamata

A lézerrel végzett sebészeti beavatkozások, így a szemölcs eltávolítása is, rövid időt vesz igénybe. A szakorvosi vizsgálatot követően a kezelés azonnal elvégezhető.
A beavatkozás helyi érzéstelenítésben zajlik, érzéstelenítő injekciót adunk az elváltozás köré. Egyetlen kezeléssel megoldható a probléma, csak nagyon kiterjedt fertőzés esetén lehet szükség több beavatkozásra.

Szemölcs eltávolítása után marad-e heg?

A szemölcs eltávolítása után keletkezett seb 1-2 hét alatt behámosodik és hegmentesen fog gyógyulni. A lézeres szemölcs eltávolítás után nem marad heg.
A rövid beavatkozás során nincs vérzés és jellemzően nincsen utófájdalom.

Milyen kockázatokkal járhat a szemölcs eltávolítása lézerrel?

A lézeres szemölcs eltávolítás említésre méltó kockázattal nem jár. A vizsgálat során minden esetben személyre szabottan megbeszéljük.

Szemölcs kezelése a lézeres eltávolítás után

A sebet folyóvizes lemosás érheti, csak áztatni nem szabad. Fertőtlenítést és egyszerű fedőkötést szoktunk ajánlani a hámosodásig. Szabad, jól szellőző és irritációnak nem kitett bőrfelületen a kötéstől is el lehet tekinteni. A lézeres eltávolítás után a szemölcs kezelése minimális utógondozást igényel.

Lézeres szemölcs eltávolítás ár

A szemölcs lézeres eltávolítás ára aktuálisan itt olvasható:

Szemölcs lézeres eltávolítás árjegyzék>> Lézersebészet Budapest

Szemölcs lézeres eltávolítás árjegyzék>> Lézersebészet Dunaújváros

A megadott ár egy szemölcs eltávolítására vonatkozik. Amennyiben több szemölcsöt kell gyógyítani, akkor az összeg a mennyiségtől függően kissé emelkedik.

További jó hír, hogy egészségpénztárak irányába az ellátás kapcsán kapott számla elszámoltatható. Ezek listája az egészségpénztárakmenüpont alatt megtalálható.

Összegzés

A jelenleg rendelkezésünkre álló orvosi technikák közül, valamint több évtizedes orvosi tapasztalat alapján kijelenthető, hogy a lézeres szemölcs eltávolítás elsők között ajánlott hatékonysága, kényelmessége, gyorsasága és kedvező ára miatt.

Rendelés: Lézeres szemölcs eltávolítás Budapesten

Lézeres szemölcs eltávolítást Budapesten minden rendelésen végzünk.

Zugligeti Klinika -Lézersebészet elérhetőség

1121 Budapest, Zugligeti út 60.
Telefon és előjegyzés: +36 1 275 1444, +36 1 275 1455

Megjegyzés: a rendelési idő forgalomtól függően megnyúlhat. Részletek>> Lézersebészet Budapest

Lézeres szemölcs eltávolítás Dunaújvárosban

Lézeres szemölcs eltávolítást Dunaújvárosban minden rendelésen végzünk.

Egészségmegőrzési Központ – 2400. Dunaújváros, Erkel kert 23.

  • Telefon és információ:+36 70 325 6136
  • Rendelési idő: szombat 10:00-13:00

Megjegyzés: a rendelési idő forgalomtól függően megnyúlhat. Részletek>> Lézersebészet Dunaújváros

Írta: dr. Móga – dr. Juhász – dr. Thomka (sebész, lézersebész)

Szemölcs eltávolítása lézerrel

Foglaljon időpontot: