Benőtt köröm lézeres műtét

A körömbenövés kellemetlen elváltozás. A lézersebészet megjelenésével lényegesen könnyebbé vált a kezelése. A benőtt köröm lézeres műtét során sikeresen kezelhető.

Benőtt köröm kialakulása

A benőtt köröm komoly, sokszor elhúzódó panaszokat okozó gyulladásos megbetegedés. Jellemzően a nagy lábujjakon alakul ki, de néha egyéb lábujjakon és nagyon ritkán kézujjakon is észleljük.

Oka elsődlegesen körömvágási hiba. A helytelen körömvágás során a körömszélen egyenetlenség marad vissza, néha élesen, tüskeszerűen, olykor csak recésen. A durva körömszél megsérti a körömsáncot, apró sebet ejt rajta ( amelyet néha már a körömvágó olló is megtesz ). A köröm belefekszik ebbe az apró sebbe és állandó, gennyesen váladékozó gyulladást tart fent, kialakítva a benőtt köröm betegséget. A betegség látványos kísérője a körömszélnél, a körömsáncon kialakuló sarjszövet ( „vadhús” ).

Benőtt köröm kezelése házilag

Benőtt köröm kezelése házilag nem ajánlott. Nagyon ritkán sikerül végleges és eredményes gyógyulást elérni. Leggyakrabban a gyulladás fokozódik és több panasz alakul ki.

Benőtt köröm lézeres műtét

Minden esetben ajánlott orvosi segítséget kérni. A számos sebészeti eljárás közül a benőtt köröm lézeres kezelése a ma ismert leghatékonyabb és legeredményesebb módszer, főleg az krónikus és visszatérő esetekben.

A beavatkozás természetesen gyulladásos állapotban is elvégezhető. Valójában a beavatkozás nélkül a gyulladás nem szüntethető meg.

A benőtt köröm lézeres kezelése helyi érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenség beállása után az egyenetlen körömszélt ollóval eltávolítjuk, majd ezt követően a sarjszövetet és a gyulladt körömsáncot lézerrel eltávolítjuk. A gyógyulás során kissé más alakú körömsánc nő vissza, amely nem kedvez a benövésnek.

Többszörös, ismétlődő benövések után ajánlatos a beteg körömsarok ( matrix ) eltávolítása is. Ilyen esetben a deformálódott körömszél nem nő többé, és ép körömlemez alakul ki. Ezt a beavatkozást minden esetben megbeszéljük a beteggel.

Benőtt köröm lézeres műtét utáni kezelése

A műtét után jelentős sebfájdalomra nem kell számítani. Néha egyszerű, hétköznapi fájdalomcsillapítót ajánlunk otthonra. A műtéti sebet folyóvíz érheti. Naponta a könnyű lábmosás után a sebet fertőtleníteni és egyszerű sebtapasszal fedni szükséges.

A gyógyulás, hámosodás 7-14 napig tart. Súlyos gyulladás esetén kissé elhúzódhat a gyógyulás.

Benőtt köröm lézeres műtét ára a kezelést igénylő körömszélek számától függ. A rendelések mellett található árlistán lehet tájékozódni a költségekről, de a beavatkozás előtt erről természetesen egyeztetünk.

Összefoglalva, a benőtt köröm feltétlenül kezelést igénylő megbetegedés, hiszen az elhúzódó gyulladás egyéb komoly problémákat okozhat. Eredményessége alapján a körömbenövés kezelése benőtt köröm lézeres műtét által javasolható.

Benőtt köröm lézeres műtét ára, elérhetőség és előjegyzés:

A benőtt köröm lézeres műtét ára rendelőink árlistáján olvasható. Az árlistára megtekintéséhez kattinton a megfelelő rendelőre a lenti két lehetőség közül:

dr. Móga Kristóf – dr. Juhász F. Zsolt rendelési időpontjai:

Benőtt köröm lézeres műtét Budapest >> Lézersebészet Budapest

Lézersebészeti rendelés Dunaújváros >> Lézersebészet Dunaújváros

Lézersebészeti rendelés Pilisvörösvár >> Lézersebészet Pilisvörösvár

Lézersebészeti rendelés Érd >> Lézersebészet Érd