Tetoválás eltávolítás lézerrel

A tetoválás szokása szinte végig kíséri az emberiség történetét. Napjainkban is reneszánszát éri. Gyakran keresik azonban a lehetőségét a megunt, zavaróvá vált tetoválás eltávolításának. A lézeres tetoválás eltávolítás megjelenése előtt általában csak plasztikai sebészeti megoldásban lehetett gondolkodni. A tetoválás eltávolítás lézerrel korszerű és biztonságos módja, hogy megszabaduljon nem kívánatos tetoválásaitól

Tetoválás eltávolítás lézerrel

Tetoválás eltávolítás lézerrel

Hogyan történik? Az eltávolításhoz használ lézer berendezés olyan hullámhosszú és teljesítményű lézersugarat állít elő, amely úgy megy át a bőrön, hogy azt nem károsítja, majd a festékszemcsék az energia hatására széttörnek.

A darabokra robbant festékszemcséket pedig a nyirokkeringés elviszi a bőrből. Elsősorban a fekete és kék festékszemcséket képes hatékonyan összetörni az alkalmazott lézer. Egyéb színek esetén a hatás jóval kisebb.

A beavatkozás érzéstelenítést nem igényel. A tetoválás készítéséhez hasonló érzettel jár.
Természetes kérdés, hogy hány kezelés szükséges. Tekintettel arra, hogy az eltávolításhoz a szervezet ( a nyirok keringés ) segítségét vesszük igénybe, így a tapasztalat alapján azt lehet mondani, hogy 2 kezelés biztosan szükséges.

A festékmennyiség, a festés mélysége, esetleges más színű színezőanyagok miatt a kezelések száma emelkedhet. Egy-egy beavatkozás között 4-6 hét várakozás ajánlott. Az eredményt megbeszéljük a beteggel, közösen döntünk a további kezelésekről.

Tetoválás eltávolítás házilag

A tetoválások eltávolítására számos házilagos ötlet látott napvilágot, amióta a tetoválás szokása létezik. Ezek az eljárások a bőrt minden esetben károsítják. Enyhébb, de sok esetben súlyos hegesedést eredményeznek. Orvos-szakmai szempontból biztosan nem ajánlottak.

Lézeres tetoválás eltávolítás utáni teendők

A kezelt felület érdemi utókezelést nem igényel. A szétrobbanó festékszemcsék néha pontszerű sebet ejtenek a bőrön, mintha “belülről szúrnák át”. Ilyen esetben 1-2 napig bőrfertőtlenítést lehet alkalmazni, de természetesen ezek a pontszerű sebek kötözést nem igényelnek.

Lézeres tetoválás eltávolítás milyen testtájon alkalmazható?

A lézeres tetoválás eltávolítás bármilyen testfelszínen alkalmazható.

Nagy kiterjedésű, teljes végtagon vagy testen elhelyezkedő tetoválás is elvileg eltávolítható, azonban a nagy festékmennyiség miatt ilyen esetben a kozmetikai eredmény bizonytalan.

Lézeres szemöldök tetoválás eltávolítás

Az elcsúszott szemöldök tetováláson lehet segíteni. A lézeres szemöldök tetoválás eltávolítása is lehetséges

A tetoválás eltávolítás ára

Lézeres tetoválás eltávolítást a budapesti és a dunaújvárosi rendelésen egyaránt végezzük.

A tetoválás eltávolítás ára 25.000 Ft-tól indul, azonban minden esetben előzetes megbeszélés szükséges, hiszen a méret, a tetoválás típusa miatt változhat az ár.

Rendelőink elérhetősége