Tyúkszem eltávolítása

A tyúkszem az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma, amely egyszerűsége mellett képes nagyon megnehezíteni a hétköznapokat. Ma már azonban a probléma gyorsan és fájdalommentesen megoldható lézersebészeti beavatkozással is. A tyúkszem eltávolitása lézerrel  orvostudomány ma ismert leghatékonyabb megoldás.

A tyúkszem oka és kialakulása

A tyúkszem egy nyomási tünet. Szervezetünk a külső nyomásnak kitett bőrfelületet rugalmasságot biztosító zsírpárnákkal védi. Így megállapíthatjuk, hogy a tyúkszem oka a folyamatos helyi nyomás.

Kézenfekvő példa a járás. Talpunkon a terhelésnek kitett helyeken saját magunk is kitapinthatjuk ezeket a védő zsírpárnákat.

Amikor a lábunk anatómiája megváltozik ( folyamatos extrém terhelés, időskor ), akkor olyan bőrfelszín kerülhet állandó nyomás alá, amelyet nem véd a rugalmas zsírpárna és kialakulhat a tyúkszem.

Tyúkszem vagy szemölcs?

A bőrelváltozás megjelenésekor felmerülhet az emberben a kérdés, hogy vajon tyúkszem vagy szemölcs alakult ki a bőrünkön.

Könnyen összetéveszthető a vírus okozta hétköznapi szemölccsel. Elhelyezkedése és megjelenési formája alapján lehet elkülöníteni a két betegséget.

Hogyan néz ki a tyúkszem?

Kemény tapintatú, elszarusodott bőrfelszínt látunk, amely több mm vastagságot is elérhet. A köznyelv gyakran említi a tyúkszem gyökerét.

Orvosi értelemben ez nem valós, csak felületes vagy nagy vastagságot elérő elváltozásról beszélhetünk.

Milyen panaszokat okoz a tyúkszem?

Amikor a tyúkszem olyan vastagságot ér el, hogy a terhelések alkalmával a bőr alatti szövetekben elhelyezkedő érző idegek, ízületi felszínek is túlzott nyomás alá kerülnek, akkor jelentkezik a fájdalom.

Gyakran tapasztalható, hogy a deformált ízületek felett kialakuló tyúkszemek krónikus ízületi fájdalmat eredményeznek, ezért a tyúkszem eltávolítása után is csak enyhülnek a panaszok, de nem szűnnek meg.

Tyúkszem kezelése: tyúkszem eltávolítás házilag

A tyúkszem eltávolítás házilag nem ajánlott. A kisebb, felületes tyúkszemek azonban házilag vagy pedikűrös segítségével eltávolíthatók. Áztatás után, napi rendszerességgel végzett óvatos felületi bőrcsiszolással jó eredményt lehet elérni.

Az éles eszközökkel végzett otthoni, „sebészi” kimetszések a komoly sérülés és gyulladás veszély miatt nem ajánlottak.

Tyúkszem eltávolítása lézerrel

Az ismert sebészeti technikák közül a tyúkszem lézeres eltávolítása hatékonyságban, gyorsaságban és eredményességben kiemelkedik az egyéb eljárások körül.

A beavatkozás a bőrfelület fertőtlenítése helyi érzéstelenítésben történik. Az injekció beadásán kívül egyéb fájdalommal nem jár. A lézeres kezelés során a tyúkszem az ép, egészséges szöveti felületről leválik, a helyére normál hámréteg alakul vissza és hegmentesen gyógyul.

A tyúkszem lézeres eltávolítása során jellemzően nincsen vérzés, szemben a hagyományos kimetszésekkel. Műtéti utófájdalom nagyon ritka. Az előzőekben említett ízületi fájdalom azonban jelentkezhet.

Milyen utókezelést igényel a lézeres tyúkszem eltávolítás?

Speciális utókezelést nem igényel. A lézerrel kezelt sebet folyóvíz érheti, de ne ázzon. A hámosodásig ajánlott a mosakodás után a sebfelületet fertőtleníteni, a dörzsölésnek kitett helyeken pedig laza, egyszerű, szellőzést biztosító kötéssel takarni.

A tyúkszem lézeres eltávolítása után ritkán alakul ki sebgyulladás, amely azonban könnyen orvosolható.

Milyen előnyökkel jár a tyúkszem lézeres eltávolítása?

Egyetlen kezeléssel megoldható a probléma. Nem kell napokig, esetleg hetekig tartó kezelést alkalmazni. A tyúkszem lézeres kezelésének egyszeri díja van, nem szükséges újabb és újabb kenőcsökért, eszközökért a gyógyszertárakba járni.

Tyúkszem lézeres eltávolítás ár, elérhetőség és foglalás:

A tyúkszem lézeres eltávolítás ára aktuálisan itt olvasható:

Tyúkszem lézeres eltávolítás árjegyzék, Budapest >> Lézersebészet Budapest

Tyúkszem lézeres eltávolítás árjegyzék, Dunaújváros >> Lézersebészet Dunaújváros

Tyúkszem lézeres eltávolítás árjegyzék, Pilisvörösvár >> Lézersebészet Pilisvörösvár

Tyúkszem lézeres eltávolítás árjegyzék, Érd >> Lézersebészet Érd

Leghatékonyabb megoldás: Tyúkszem eltávolítása lézerrel